Klas 5, toen wist ik het al

Ik word later tekenaar. Nog steeds ben ik meneer van Agt van de basisschool dankbaar voor alle enthousiaste tekenlessen en zijn vooruitziende blik. Schetsboeken en potloden versleet ik bij het leven; de teken-productie van transformers, superheroes en grafitti was toen op volle snelheid. 

Nog steeds word ik meer dan blij van creëren (en stiekem ook transformers, superheroes en grafitti). Als ik vanaf een blank vel mag beginnen dan ben ik helemaal in mijn element en zit ik lekker in een creatieve bubbel. Het is zo ontzettend gaaf en een voorrecht om iets nieuw te mogen creëren of een oplossing te bedenken binnen iets wat al bestaat. Elke opdracht, groot of klein, is leuk om te doen, helemaal als je het met het team mag en kan bedenken. De energie die je dan met elkaar creëert is waanzinnig. Tel daarbij op; hard lachen, slechte woordgrappen en lol hebben en dan ga je dus elke dag fluitend naar je werk.

Druktemaker

‘Nee de HAVO/VWO klas is niks voor Marc, die zit veel te veel te dromen en ziet wel elk vlindertje maar niet het schoolbord’. Klopt. Vond ik toen overigens niet. Maar het heeft me wel op het pad gebracht waar ik nog steeds blij van word. Ik vind het leuk om overal oplossingen voor te vinden. Ik denk dus ook dat ik alles kan, net als barbapapa. Mijn jeugdheld. Hoe vet is het om altijd jezelf te zijn, voor alles een toffe oplossing te hebben en ook nog eens mega-flexibel te zijn. 

Daarnaast help ik graag anderen die het even minder hebben. Pay it forward. Want als we allemaal twee anderen zouden helpen, die vervolgens op hun beurt weer twee anderen helpen, dan creëren we in no-time een mooiere wereld met elkaar. Stel je eens voor, hoe mooi zou dat zijn?

Mooie wereld

Daarnaast hou ik van dieren en heb ik er het liefst zoveel mogelijk om me heen. Daarom heb ik een paar jaar geleden besloten om geen dieren meer te eten. En met een lieve vrouw die waanzinnig lekker vegan kan koken is dat de beste keuze ooit. Dus het ultieme wat we in mijn ogen kunnen creëren is een mooiere wereld voor mens, dier en natuur.

Terug naar blog